Rešen disk!

Računalniki so čudne zveri. Skoraj bi lahko rekel da imajo svojo dušo, vsaj ko zafrkavajo se zdi tako. Znajo človeka zadeti v piko! In tako se je primerilo, da sem nekaj 'šraufal' po računalniku (menjaval sem grafično kartico), in ko sem ga ponovno vklopil, se je zgodilo tisto najhujše! Izginil je disk!

Kar je prava nočna mora, ako si cel življenski trud in delo pridno hranil na disku in delal backupe bolj poredko. Windows Explorer ga kar ni prikazal. Ko ga rebootam, ga je BIOS zaznal a za Windowse je nehal obstajati.

Kaj sedaj? Baje se to zgodi, če izgubiš (ne vem sicer na kak način) index tabele, so mi rekli. Z raznimi recover programi in podobnimi softwarskimi prijemi, bi mi lahko rešili 60-70% podatkov, so bili neoptimistični. A to je bilo zame premalo! Pojdi h Kotarju, mi je rekel prijatelj, on zna čuda naredit z diskom. Moram priznati, prav je imel!

Robert Kotar osebno se je zavzel za moj problem in nesel sem mu disk. In že naslednji dan me kliče češ, da so vsi podatki rešeni! Moral se je sicer hardwarsko poprijeti z njim (izvijač, žaga pa kladivo) in te reči, pa neke nastavitve, o katerih pojma nimam, pa menjat glavo, in takšno, a fantu je uspelo! Ne samo to; zaradi nujnosti primera sem računalnik lahko dvignil celo izven delavnih ur, pa še popust mi je dal!

Svaka čast!

 Jaka Fon u.d.i.a.

 

Anni d.o.o.
Motnica 7a
1236 Trzin

www.kotar.si 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel. 01/ 5-800-887
info 24/7 031/692-555

 

Aktualno

08/05/2014 Saso
"Ko se disk pokvari", objava prispevka na Kanal-u A o reševanju podatkov, ki ga izvajamo v našem...

Pohvale

02/03/2020 admin
Iskreno se zahvaljujem za storitve podjetja ANNI, saj so mi rešili več kot samo podatke s SSD diska....
04/05/2018 amatej
Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za profesionalno in uspešno izvedbo reševanja podatkov in zelo...
23/04/2018 amatej
Na raziskovalnem institutu v Franciji se je pokvaril disk na racunalniku z zelo pomembnimi podatki....

Tagi