Najpomembnejši nakup DATARESTORE centra Kotar

Razvoj diskov vztrajno napreduje, zaradi česar imajo vsa podjetja, ki se ukvarjajo z reševanjem podatkov iz trdih diskov, veliko težav, saj razvoj orodij zaostaja za razvojem diskov tudi več kot eno leto. S tem problemom se srečuje tudi podjetje KOTAR restavriranje podatkov, katerega cilj je postati vodilno podjetje na področju obnavljanja podatkov v Sloveniji in širšem Evropskem prostoru. Kot kaže jim bo ambiciozna namera kmalu uspela, saj so pred kratkim vložili veliko investicijo v najnovejše restavratorsko orodje, ki bo že konec tega meseca prispelo na njihov sedež. Gre za resnično (r)evolucionarno novost v svetovnem merilu, ki je po dolgem času ustaljenega razvoja tehnike na tem področju naredila velik korak naprej.


Napravo omogoča hitro najdbo in ugotovitev vrste napake na okvarjenem disku. Do sedaj je bil to dolgotrajen postopek, ki v težjih primerih ni prinašal zanesljive diagnostike, zaradi česar je bilo restavriranje pogosto dražje in dolgotrajnejše, kot bi bilo treba. Sama diagnostika pa je izredno pomembna za nadaljnje uspešno delo obnove podatkov, saj je verjetnost obnovitve podatkov z natančno diagnostiko bistveno višja.

Da lahko z orodjem popravimo programski del (firmware) nekega diska, mora biti to orodje podprto s točno tem tipom diska, in sicer s strani proizvajalca orodja. To pa je pomenilo, da je do takrat, ko je bil disk analiziran in vnesen v knjižnico določenega orodja, preteklo najmanj nekaj mesecev, pogosto pa tudi celo leto.

Prav pri tej problematiki nova naprava, ki so jo naročili pri Kotarjevem DATARESTORE centru, pokaže svojo revolucionarno prednost. Naprava namreč ni razvita na podlagi modelov diska, ampak na podlagi načina, kako je disk zgrajen, te osnove pa se ne spreminjajo tako pogosto kot različni modeli diskov.

Kotarjeve strokovnjake za reševanje podatkov ob nakupu najnovejše naprave čaka še izobraževanje v tujini, konec meseca pa bodo z novo napravo že pomagali prvim nesrečnim strankam, ki so izgubili pomembne podatke. Nabava najnovejše naprave za restavriranje podatkov pa ni vse, kar pri Kotarju načrtujejo glede razvoja svoje ponudbe. Poleg nadgradnje restavriranja s pomnilniških vezij pripravljajo tudi svoj lastni inovativni sistem t. i. 4D restavriranja, o katerem pa bomo še pisali.

 

Anni d.o.o.
Motnica 7a
1236 Trzin

www.kotar.si 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

tel. 01/ 5-800-887
info 24/7 031/692-555

 

Aktualno

08/05/2014 Saso
"Ko se disk pokvari", objava prispevka na Kanal-u A o reševanju podatkov, ki ga izvajamo v našem...

Pohvale

02/03/2020 admin
Iskreno se zahvaljujem za storitve podjetja ANNI, saj so mi rešili več kot samo podatke s SSD diska....
04/05/2018 amatej
Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za profesionalno in uspešno izvedbo reševanja podatkov in zelo...
23/04/2018 amatej
Na raziskovalnem institutu v Franciji se je pokvaril disk na racunalniku z zelo pomembnimi podatki....

Tagi